Om mig själv – konstnär Heléne Anderson

Helene Anderson

1951 Föddes jag i Karlskrona. 1968 Utbildning till keramiker vid Carl Malmstens skola, på Öland.
1969-74 Krukmakeri i Lund samt undervisade i keramikframställning – färg och form.
1970 + 1971 Tilldelades jag Lunds Stads Kulturstipendium.
1969-74 Utställningar: Bäckaskog Slott, Bosjö Kloster, Kulturen i Lund, Sollerön, Formex i Stockholm, Formex i Göteborg, Tromsö/Norge, Helsingfors/Finland. Ett flertal Gallerier i Blekinge och Skåne.
1975-76 verksam vid Keramiskt Centrum/Gustavsberg samt konststudier.
1977 – 2012 Polis i Stockholm. De sista 6 åren som utredare av konstförfalskningsbrott. Dessförinnan under 10 år som projektledare för ”Poliskultur” , en verksamhet i vilket jag med konst och kultur som redskap jobbade med bl.a integration och attitydförändring.
1995-2012 Utställningar i urval: Rikspolisstyrelsen i Stockholm , Handelsbanken i Höllviken, Bergvalls Galleri i Stockholm, Polismyndigheten i Stockholm, ”Konst i det gröna”-Brunnsparken i Ronneby, Boverket i Karlskrona, Mor Oliviagården i Ronneby, Skärgårdskraft Blekinge, Vår Vårsalong-Polismyndigheten i Stockholms Län, Galleri Tegelgården i Karlskrona, Galleri Ingela S i Stockholm.
Konstutbildning: Capellagården / Konstfack / assistentdrejare till konstnär Bernt Friberg, Britt-Louice Sundell, Margaretha Hennix / Målarkurser hos konstnärer / Konststudieresor och oändliga timmar av självstudier.

Kommande utställning: Galleri Cupido, Stockholm, januari 2014.